Cancerul de ovare, “ucigasul tacut” al zilelor noastre

Cel mai frecvent tip de cancer intalnit la femei, este cancerul ovarian, al doilea ca pozitie in acest sens. 50% dintre femeile care sunt diagnosticate cu acest tip de cancer traiesc pana la 5 ani, dupa instalarea bolii, rata mortalitatii fiind mare deoarece simptomele sunt descoperite prea tarziu. In primele etape nu are simptome clare, boala evoluand silentios.

Tipul acesta de cancer, in prima faza afecteaza unul sau ambele ovare, fara atingerea altor organe; in etapele urmatoare, afectiunile se extind la organele din apropierea ovarului (trompele uterine, uter) . Celulele canceroase se raspandesc la nodulii limfatici si la tesuturile din afara zonei pelvine. In ultima faza, apar metastaze la organe, mai exact la ficat.

Simptomele acestui cancer de ovare se pot confunda cu alte boli, cele mai frecvente fiind durerile pelvine, durerile abdominale, balonari, sangerari vaginale neobisnuite, modificari ale tranzitului intestinal (constipatie, diaree), dureri in timpul contactului sexual, modificari urinare, astenie, distensie abdominala, pierdere in greutate. De asemenea, cele mai multe tumori ovariene sunt depistate in stadii inaintate, sansele de supravietuire fiind reduse.

Medicii afirma ca utilizarea contraceptivelor, sarcina si alaptarea le poate proteja pe femei de cancerul ovarian si poate scadea riscul de a face aceasta boala.

Controalele ginecologice periodice sunt singurele modalitati in depistarea timpurie a cancerului ovarian, de aceea, Centrul Medical IMAMED sustine masurile de preventie si control, furnizand o paleta larga de investigatii in specialitatea ginecologiei.

Pentru programari va rugam sa sunati la 0314119119 sau 0757119119!
PROGRAMEAZA-TE ACUM ONLINE
Bucura-te de sanatate!
Programeaza-te!
close slider

Programati-va ONLINE sau sunati la 031 9913

Va rugam sa completati cu datele dumneavoastra. Veti fi contactat de un reprezentant IMAMED in maxim 24 de ore pentru a stabili detaliile programarii!