Osteodensitometrie (REMS)

Tehnologia REMS
FARA RADIATII

Osteodensitometrie (DEXA)

Preturi reduse cu 25%
Examinari si preturi

  • Osteodensitometrie190 Lei / (Coloana lomabra + sold bilateral)
  • Osteodensitometrie – analiza de masa corporala190 Lei

PROGRAMEAZA-TE ACUM!


IMAMED utilizeaza cea mai recenta tehnologie: Tehnologia REMS (Radiofrequency Echo-graphic Multi Spectrometry) sau Multi Spectrometria Ecografică cu Radiofrecvență este o soluție diagnostică a osteoporozei și osteopeniei de ultimă generație și prima metodă de diagnostic fără radiație.

Această tehnologie revoluționară folosește radiofrecvența (ultrasunete) pentru determinarea densității și fragilității osoase în vederea stabilirii diagnosticului de osteoporoză sau detectării stadiului premergator acesteia, respectiv osteopenia.

Precizia (de 5 ori mai mare decât DEXA), rapiditatea și siguranța examinării fac din aceasta un instrument extrem de valoros atât pentru diagnosticul osteoporozei, cât și pentru monitorizarea densității osoase în scopul prevenției sau încetinirii evoluției acestei boli, dar și monitorizării eficienței tratamentelor specifice.

REMS este utilizată deja pentru anumite categorii speciale (ex. femei gravide) reprezintă singura metodă de a determina densitatea și fragilitatea osoasă.

Raportul medical conține toți parametrii pentru diagnosticarea osteoporozei (DMO, SF, Scor T/Z, Index masă corporală, prin combinarea Scorului T și a Scorului de Fragilitate se poate estima de asemenea riscul de fractură în următorii 5 ani), fiecare pacient putând fi examinat și diagnosticat în aproximativ 10 -15 minute, asigurând respectarea protocolului de diagnostic în condițiile constrângerilor de timp obișnuite în activitatea clinică.

Datorită nivelurilor sale de precizie, combinate cu absența completă a radiațiilor ionizante și ușurința de utilizare, aceasta metodă este folosită în mod eficient pentru diagnosticarea bolii osteoporotice într-un stadiu precoce dar și pentru monitorizarea evoluției DMO și a fragilității osoase.

Concluzia experților este că: “Evidențele științifice disponibile descriu densitatea osoasă măsurată cu REMS ca un parametru de diagnostic de acuratețe și predictor al riscului de apariție a fracturii osoase. Mai mult, REMS a arătat potențial aditional în estimarea fragilității scheletale, bazată pe Scorul de Fragilitate, independent de densitatea osoasă.”
+ Bucura-te de sanatate

+ Bucura-te de sanatate


Copyright IMAMED 2015 – 2022. Toate drepturile rezervate.Copyright IMAMED 2015 – 2022. Toate drepturile rezervate.