Testul Babes Papanicolau (PAP)

Babes-Papanicolau.jpg

Testul Babes-Papanicolau, efectuat anual, identifica precoce celulele anormale de la nivelul colului uterin.
Acesta, impreuna cu genotiparea HPV, ofera informatii exacte despre situatia colului uterin, inca inainte de aparitia simptomelor si a modificarilor tumorale.
Este o analiza simpla, rapida si nedureroasa pe care orice femeie trebuie sa o efectueze anual.

Procedura consta in recoltarea pe masa ginecologica, fara durere, a unei probe de celule de la nivelul colului uterin, cu ajutorul unei periute. Cel mai bine este ca acesta sa fie efectuat dupa terminarea menstruatiei, in zilele 10-14 ale ciclului menstrual (ziua 1= ziua cand apare menstra), fara contact sexual sau spalaturi in vagin cu 48 de ore inainte.
Modificarile colului uterin si cancerul de col nu dau simptome, decat in stadii deja mai avansate. Programati-va deci anual pentru efectuarea acestei analize, care salveaza zilnic viata a milioane de femei.
Simptomele “de alarma” includ sangerarea inafara menstruatie normale, sangerarea dupa contact sau cea din perioada de menopauza.

Virusul HPV se transmite prin contactul intim de la nivelul zonei genitale, ceea ce include nu doar contactul sexual, ci si diverse atingeri locale externe. Acesta este principalul factor al cancerului de col uterin, din acest motiv este importanta depistarea si tratamentul acestuia, chiar in lipsa simptomelor sau a unor modificari ale testului Pananicolau.

Medicul specialist din cadrul IMAMED va interpreta rezultatele analizelor dumneavoastre, alaturi de efectuarea unui examen clinic genital, si va discuta cu pacienta conduita ulterioara de urmarire sau tratament necesara.+ Bucura-te de sanatate+ Bucura-te de sanatate


Copyright IMAMED 2015 – 2024. Toate drepturile rezervate.Copyright IMAMED 2015 – 2024. Toate drepturile rezervate.