Punctie / Biopsie mamara sub ghidaj ecografic

Excelenta in
Senologie!

Experienta medicilor impreuna cu echipamentele de ultima generatie va ofera o expertiza completa!

Biopsie mamara

Ecograf GE 2021!
Examinari si preturi

  • Punctie mamara eco-ghidata600 Lei
  • Punctie aspirativa chist mamar300 Lei
  • Examen Histopatologic250 Lei
  • Examen Histopatologic + Teste Imunohistochimie940 Lei
  • 2 punctii mamare eco-ghidate (localizari diferite)950 Lei

PROGRAMEAZA-TE ACUM!


Ce este punctia biopsie mamara:
Biopsia mamara este o procedura prin care se recolteaza  din tumora mamară fragmente tisulare, care se vor analiza histopatologic și imunohistochimic, pentru a stabili diagnosticul şi protocolul terapeutic. Această procedură este indicată atunci când, la mamografie sau ecografie, a fost descoperită o leziune suspecta pentru neoplazie.
Procedeul este minim invaziv, rapid şi puţin traumatizant. Se efectuează sub anestezie locală, în condiţii de ambulator. Manopera nu este dureroasă.

Pregatirea pacientei:
Opriti medicatia anticoagulanta cu 3-5 zile inainte de procedura (aspirina, aspenter, heparina);
 completati corect „fisa de consimtamant”;
 anuntati medicul radiolog in cazul existentei unor reactii alergice cunoscute (xilina, AINS, antibiotice sau alte medicamente).

Tehnica:
Zona sânului este dezinfectata si anesteziata, urmata de introducerea acului de biopsie, sub ghidaj ecografic si prelevarea esantionul care va fi analizat histologic (in general 3-5 fragmente).

 Procedura durează în jur de 30-40 minute şi este urmată de o compresie manuală asupra zonei puncţionate. Pacienta trebuie să evite efortul fizic pentru cel puţin următoarele 24 de ore. Dacă apar dureri, acestea pot fi calmate prin administrarea unor tratamente recomandate de medic (AINS si/sau antibiotice timp de 5 zile). 

Puncţia mamara nu presupune internarea pacientei, fiind rapidă şi eficientă în confirmarea/infirmarea unui diagnostic oncologic. Efectele secundare sunt minime şi în general consta în echimoze si dureri minime, riscul de infecţie la locul inciziei fiind foarte redus.

Se anunta medicul daca apare:
Durere intensa la nivelul sanului/toracelui;
 tumefactia sau inrosirea sanului in intregime;
 febra, frisoane.

Punctiile biopsii mamare sunt din ce in ce mai indicate si recomandate deoarece sunt manevre putin invazive, cu riscuri mici, complicatii reduse, recuperarea fiind rapida, cicatricile absente, iar in cazul in care se pune un diagnostic de benignitate se evita o interventie chirurgicala, costurile fiind mai mici.
Riscurile metodei sunt extrem de limitate: de obicei la locul biopsiei poate sa apara un discomfort sau usoara durere, eventual un mic hematom si foarte rar infectie locala (1 caz la 1000), situatie in care se administreaza tratament antibiotic.



+ Bucura-te de sanatate



+ Bucura-te de sanatate






Copyright IMAMED 2015 – 2024. Toate drepturile rezervate.



Copyright IMAMED 2015 – 2024. Toate drepturile rezervate.