IMAMED Bucuresti – Mamografie Digitala 3D

Echipament
GE Senographe Pristina!

Declarat cel mai bun mamograf din lume in 2019!
Mamografie Digitala 3D

Examinari si preturi

  • Mamografie digitala ( 2D ) standard – UNILATERALA330 Lei
  • Mamografie digitala ( 2D ) standard – BILATERALA400 Lei
  • Mamografie digitala cu Tomosinteza ( 3D ) – UNILATERALA420 Lei
  • Mamografie digitala cu Tomosinteza ( 3D ) – BILATERALA550 Lei
  • Suport media suplimentar – DVD30 Lei
  • Suport media suplimentar – Stick USB50 Lei

PROGRAMEAZA-TE ACUM!Ce trebuie sa stim despre mamografie?
Mamografia este cel mai pretentios examen radiologic, fiind principala metoda de de depistare a cancerului de san la femeile peste 40 ani.

De ce este importanta mamografia?
Mamografia este o investigatie obligatorie la femeile peste 40 de ani intrucat odata cu inaintarea in varsta, tesutul glandular involueaza, sanul avand preponderent o componenta grasoasa, limitand astfel sensibilitatea ecografiei;
Anumite tipuri de cancere se manifesta doar sub forma de microcalcificari, mamografia fiind singura metoda care detecteaza microcalcificarile.

Cand trebuie efectuata mamografia?
Mamografia se efectueaza ca metoda de prima intentie la persoanele peste 40 de ani.
Mamografia trebuie efectuata ca si control de rutina dupa 40 de ani o data pe an sau o data la doi ani , in functie de indicatiile medicului radiolog examinator – indicatie ce va tine cont de antecedentele heredocolaterale ale pacientei (persoanele cu antecedente familiale de cancer de san sau ovar avand un risc mai ridicat de a dezvolta cancer de san fata de restul populatiei), de antecedentele personale ale pacientei in ceea ce priveste cancerul de san sau de ovar, precum si de terenul genetic prezenta genelor BRCA 1 si BRCA 2 si de aspectul mamografiei.
Cand la examenul clinic si la palpare pacienta sau medicul depisteaza prezenta unei formatiuni nodulare sau alte modificari: retractie tegumentara sau mamelonara, zona de piele cu aspect de coaja de portocala, prezenta unei scurgeri mamelonare – in special sanghinolenta, reducerea in dimensiuni a unui san, eritem cu descuamari la nivelul mamelonului, prezenta unui nodul la nivel axilar.
La persoanele sub 40 de ani mamografia se va efectua doar la indicatia medicului, ca metoda complementara ecografiei (in cazul in care la efectuarea ecografiei medicul depisteaza o leziune cu caractere suspecte sau incerte ecografic, sau cand exista o leziune palpabila fara corespondent ecografic); sub 40 de ani metoda imagistica de prima intentie ramane ecografia mamara.

Ce este mamografia 3D cu tomosinteza?
Mamografia digitala cu tomosinteza 3D este cea mai noua si avansata tehnica pentru depistarea cancerului de san la femeile peste 40 ani si in special in sanul cu densitate crescuta.
In acest sens, clinica IMAMED va pune dispozitie aparatura de ultima generatie, mamograful GE Senographe Pristina, fiind cel mai nou mamograf aparut pe piata. Tomosinteza este o metoda de diagnostic care consta in scanarea sanului din diverse unghiuri, realizand apoi o harta tridimensionala, practic se obtine o feliere a sanului si permitand astfel medicului sa analizeze tesuturile din profunzime.

Raspunsul la intrebarea majoritatii pacientelor: este dureroasa mamografia?
Mamograful GE Senographe Pristina prezinta, ca si avantaj, (pe langa cele enumerate anterior de precizie a diagnosticului si doza de iradiere redusa) o reducere a disconfortului resimtit de pacienta, prin posibilitatea adaptarii compresiei la sensibilitatea pacientei, permitand astfel efectuarea mamografiei si la persoanele cu o sensibilitate ridicata ce nu suportau compresia in cadrul mamografiei clasice analog.
+ Bucura-te de sanatate+ Bucura-te de sanatate


Copyright IMAMED 2015 – 2024. Toate drepturile rezervate.Copyright IMAMED 2015 – 2024. Toate drepturile rezervate.